2. Zelfmanagement Vaardigheden

Zelfmanagement vaardigheden 

Dit zijn vaardigheden die helpen om ons zelfbeeld te beheren en onze reacties bepalen op negatieve situaties. Bijvoorbeeld:

  • Hoe kunnen we succesvol zijn als we zelf er geen vertrouwen in hebben om bepaalde acties te ondernemen?
  • Hoe kunnen we succesvol zijn als we onze boze/negatieve reactie op onverwachte situaties niet beheersen?

We herkennen 10 Zelfmanagement vaardigheden

Zelfmanagement vaardigheden gaan over hoe jij jezelf en anderen ziet, het beheersen van je emoties en het reageren op negatieve situaties.

1. Groei mindset – zie je elke situatie, in het bijzonder moeilijke situaties, als een kans om te leren, te groeien en te veranderen? Richt je je aandacht op het verbeteren van jezelf in plaats van het veranderen van anderen of iemand de schuld geven?

2. Zelfbewustzijn – kennen en begrijpen wat je drijft. Wat maakt je woedend, wat motiveert je. Wanneer ben je in verlegenheid, gefrustreerd of geïnspireerd? Ben je in staat om jezelf objectief te observeren in een (moeilijke) situatie en te begrijpen hoe jouw perceptie van jezelf, van anderen en over de situatie je acties bestuurt?

3. Emotieregulatie – In staat zijn om je emoties, vooral de negatieve, te beheersen, bijvoorbeeld woede, frustratie, schaamte, zodat je objectief en gericht kunt denken en handelen.

4. Zelfvertrouwen – Geloven in jezelf en je vermogen om iets te bereiken. Wetende dat alles wat je nodig hebt er is.

5. Stress management – In staat zijn om een ​​gezonde rust en balans te behouden in uitdagende situaties. Weten hoe je stress niveau te verlagen zal je productiviteit verhogen en ondersteunt je fysieke en emotionele gezondheid,. Iets dat van groot belang is voor ‘succesfully happy’

6. Veerkracht – In staat zijn om terug te stuiteren, weer op te staan, na een teleurstelling. Hoe groot of klein ook. (Always finish strong .. )

7. Vergeven en vergeten – In staat zijn om jezelf te vergeven voor het maken van een fout, om anderen te vergeven voor het onrecht dat ze je hebben aangedaan en verder te gaan zonder ‘mentale’ of emotionele bagage. Zodat je met 100% van je (mentale) energie kan richten op je korte- en langetermijn doelen.

8. Volharding en doorzettingsvermogen – In staat zijn om dezelfde energie en inzet te behouden om te leren, te doen en te bereiken wat je wil, ondanks moeilijkheden, mislukkingen en tegenslag.

‘It’s not how many times you fall down, it’s about how many times you climb back up’

9. Geduld – In staat zijn om een ​​stapje terug te doen in een schijnbaar urgente of crisissituatie, zodat je helder kunt denken en die actie kan nemen die past bij jouw doelstellingen op lange termijn.

10. Opmerkzaamheid – Het geven van aandacht en begrip voor de onuitgesproken signalen en onderliggende nuances van communicatie en acties van andere mensen. Vaak zijn we te druk bezig met na te denken over onszelf en wat wij willen zeggen. We laten weinig ruimte om de acties en intentie van anderen te bekijken en te begrijpen. Als je de intenties van anderen verkeerd interpreteert, kom je gemakkelijk problemen tegen in de omgang met mensen, zonder te weten waarom.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail